Over mij

Ik ben Joke Bosman geboren in 1949.

Mijn grote passie is kantklossen, het maken van naaldkant en wit-borduurwerk (o.a. perzisch ajour, schwalmer , enz.).

Mijn hele leven ben ik al bezig met het maken van handwerk: breien, haken, borduren enz..
Ik heb vele truien gebreid voor iedereen die ik kende en ze hebben wilde. Ook heb ik het coupeuse-diploma behaald en vele uurtjes achter de naaimachine doorgebracht.
Om wat meer op het creatieve vlak bezig te zijn, ben ik begonnen met kunstbreien. Ik heb vele kleine en grote kleden gemaakt en deze vervolgens weggegeven of verkocht.
Via een vriendin van mijn tante kwam ik in 1987 in contact met het kantklossen. Dit vond ik heel interessant.
Ik ben kantklosles gaan volgen bij Loes de Boer – Erdtsieck. Via haar kwam ik in contact met het maken van naaldkant en ben in 1992 hierin les gaan volgen bij Agnes Stevens uit Zele België. Ik leerde steeds meer dames kennen met dezelfde hobby en interesse.
In 1997 ben ik me gaan toeleggen op het maken van Parijse (Turnhoutse) kant zonder werktekening. Hiervoor ging ik op les in Turnhout bij mevrouw Neyerinck die toen al aardig op leeftijd was.
Op dit moment is het maken van kant een beetje op de achtergrond geraakt, omdat ik het maken van wit-borduurwerk ontdekte. Ik vind het fijn en ontspannend om te doen en heb al een aantal werkstukken in diverse technieken gemaakt.
Door mijn hobby heb ik vele dames leren kennen, hierdoor heb ik op het moment een aantal vriendinnen-groepen om me heen. We komen in wisselende samenstelling een keer of vijf per maand bij elkaar. We hebben al vele keren Brugge, tentoonstellingen en beurzen bezocht.

Ik wens iedereen veel kijkplezier en hoop door deze site en de foto’s van mijn werk een aantal dames weer inspiratie te hebben gegeven om eens een cursus te volgen of iets moois te maken.